top of page

Toimintaa vuodesta 1935

​

Vesilahden VPK:n pääasiallinen toiminta koostuu vapaaehtoisesta palo- ja pelastustoiminnasta.

​

HUOM! Yhdistyksessä toimii tällä hetkellä aktiivisesti sekä hälytys-, että nuoristo-osastot. Nais-, ja veteraaniosastot eivät ole toistaiseksi toiminnassa.

Säännöllinen harjoittelu onnistuneen pelastustoiminnan perusta

​

Toiminta palokunnan eri tehtävissä vaatii runsaasti tietotaitoa ja harjoittelua. Vesilahden VPK:n harjoittelu on suunnitelmallista ja tuloksiin tähtäävää toimintaa, jota toteutetaan sekä omalla väellä että yhdessä Pirkanmaan alueen muiden toimijoiden kanssa. Harjoittelu pitää sisällään teoriaa, käytäntöä ja tilanneharjoituksia. Samalla kun perustaitoja hiotaan säännöllisesti, pyritään palokuntalaisten osaamista jatkuvasti monipuolistamaan.

​

Säännöllisten harjoitusten lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua Pirkanmaan pelastuslaitoksen järjestämille kursseille sitä mukaa kun taidot kertyvät. Harjoittelun ohella palomiesten tietotaitoa ja fyysistä kuntoa myös testataan säännöllisesti. Esimerkiksi savusukellusta ei saa suorittaa kuin henkilöt, joilla on siihen testeillä todettu kelpoisuus.

​

Toiminnan vastuullisuudesta ja vakavuudesta huolimatta, VPK on harrastustoimintaa ja tekeminen pidetään hauskana. Kukkiva huumori ja porukkahenki pitävät huolen siitä että rutiinit eivät maistu puulle ja että virheistä opitaan.

Ajanmukainen ja toimiva kalusto varusteineen apuna

​​

Iso osa palokuntatoimintaa on kaluston tuntemus ja huoltaminen. Vesilahden VPK:n kalustoon kuuluu muun muassa sammutusauto, miehistöauto ja kaksi venettä. Jokainen kulkuväline on pakattu täyteen varusteita eri tilanteissa selviämiseen. Niiden löytäminen ja käytön osaaminen tilanteen tullessa vaatii runsaasti harjoittelua.

Hälytysosasto

​

Hälytysosasto on palokunnan keskeisin osasto;  nimensä mukaisesti osasto vastaa Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa tehdyn palokuntasopimuksen mukaisesti alueemme palo- ja pelastustehtävien hoidosta.

​

Hälytysosaston vahvuus on noin 20 aktiivia. Osaston jäsenillä on harjoitukset pääsääntöisesti maanantaisin klo 18.00.


Hälytysosastoon voi liittyä vähintään 18-vuotias normaalikuntoinen mies tai nainen. Palokunnassa uusi jäsen haastatellaan ja hänelle järjestetään perehdyttäminen toimintaan, jonka jälkeen henkilö voi toimia osana palokunnan omia harjoituksia sammutusmiesharjoittelijana. Riittävän perehdyttämisen jälkeen harjoittelija osallistuu sammutustyökurssille, jonka jälkeen henkilöllä on tarvittavat valmiudet toimia osana hälytystehtäviä kokeneempien sammutusmiesten kanssa.

 

Hälytystehtäviin osallistuakseen hälytysosaston jäsenen tulee olla täysi-ikäinen, sammutustyökurssin käynyt ja osallistua vähintään 15 hälytysosaston harjoitukseen vuodessa.


Mikäli toimiminen hälytysosastossa kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja palokunnan päälliköltä, Antti Kauppilalta: 044 0680762.

Nuoriso-osasto

​​

Nuoriso-osaston toiminnan tavoitteena on turvallisuusasenteiden parantaminen. Nuoria kasvatetaan toimimaan turvallisesti ja toisaalta olemaan valmiita ja kyvykkäitä auttamaan hädässä olevia. Toiminta edellyttää yhteishenkeä ja yhteistoimintakykyä. Samalla halutaan taata vapaaehtoisen pelastustoiminnan tulevaisuus.

​

Jokaviikkoiset harjoitukset koostuvat mm. seuraavista aihealueista:

​

  • alkusammutus

  • ensiapu

  • radioliikenne ja etsintä maastossa

  • paloauton laitteiden käyttö.

 

Kesäloman aikana osallistutaan tyypillisesti joko aluelliselle tai valtakunnalliselle palokuntanuorten leirille. Leirin kestää viikon ja siellä käydään nuoren kehitysvaiheeseen soveltuva kurssi.

​

Palokunta tarjoaa käyttöön omien varusteiden päälle suoja-asun harjoituksiin. Joskus iloittelemme sählyä pelaten. Harjoittelukaudet päätetään yleensä pienimuotoiseen juhlaan tai matkaan.

​

bottom of page